12:00

IK Fyris P-01

Referat: IFK Uppsala - IK Fyris P-01

Denna soliga men lite blåsiga lördag spelade vi träningsmatch nummer två för säsongen mot IFK Uppsala på Österängens IP. Vi ställde upp med en 17-mannatrupp där Emil och Mosayeb gjorde matchdebut för IK Fyris.

IK Fyris inledde matchen starkt och pressade på IFK Uppsala, och det tog en 6-7 minuter innan bollen kom över på IK Fyris planhalva. Vi skapade en del fina chanser utan att kunna sätta det första målet under den första 30-minutersperioden.

Vi fortsatte det positiva, anfallsglada spelet under period 2 vilket äntligen gav resultat och IK Fyris gick till ledning med både 1-0 och 2-0. Samtidigt kändes det tryggt bakåt och vi lät inte IFK Uppsala skapa några farligare lägen. Samtliga lagdelar och spelare skötte sig bra och det enda som inte riktigt fungerade var breddningsspelet och de trianglar som vi tränar så mycket på. Bra att vi har saker vi kan förbättra! :-)

Hela gänget hade en riktigt fin samling på Österängens IP där alla kände att de gjorde en bra match och bidrog till det fina spelet och till segern. Det var mycket glädje efteråt i omklädningsrummet och det snackades redan om nästa träning och nästa träningsmatch. Vi är på god väg att skapa en riktigt fin lagkänsla med det här delvis nya IK Fyris-gänget.

Roligt också med alla bekanta ansikten bland publiken: Rickard, Murtaza, Elias A, Mustafa Z, Omid R och Omid D som alla spelat med laget tidigare!